Sendvič je dobar sam po sebi, ali topli sendvič je jednostavno Ta pravi. Sočno, toplo, zasitno i jednostavno za pripremu. Idealno za brzinski međuobrok koji će vas napuniti energijom, ili za one dane kada vam se ne da mrdnuti prstom, a želite nešto toplo i jako ukusno.
Za 2 sendviča
📋 Sastojci:
BEŠAMEL:
- 25 g maslaca,
- 25 g brašna,
- 0,25 l toplog mlijeka,
- prstohvat soli,
- bijeli papar,
- muškatni oraščić,
- 0,3 dl slatkog vrhnja,
- 1 žumanjak,
- 25 g ribanog tvrdog sira,
- Dijon senf.
SENDVIČ
- 4 komada tosta,
- bešamel sa sirom,
- 100 g KEKEC pilećeg nareska,
- 30 g maslaca
🥣 Postupak:
Bešamel:
- Otopite maslac
- Dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
- Kada je smjesa glatka, polako dodavajte toplo mlijeko uz stalno miješanje.
- Posolite i popaprite po ukusu te začinite s muškatnim oraščićem.
- Miješajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
- Dodajte naribani sir i miješajte na laganoj vatri da se sir otopi.
- Dodajte slatko vrhnje, pustite da malo prokuhaa i na kraju dodajte žumanjak i senf.
- Pustite da se ohladi.
Sendvič:
- Dva komada tosta premažite bešamelom sa sirom.
- Dodajte na tanko narezani pileći narezak i poklopite s druga dva komada tosta.
- Vanjski dio tosta premažite maslacem i ispecite u tosteru ili na tavi.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Preostali bešamel možete iskoristiti za pripremu jedne porcije lazanja, čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana ili zamrznuti za kasniju upotrebu.
Zanimljivost: Bešamel je vrsta bijelog umaka koja je prisutna u mnogim zemljama. Međutim, samo ime potječe iz Francuske, zapravo s dvora Luja XIV., jer je izvedeno od imena dvorskog financijera Luisa de Béchameila.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.