Topli sendvič

Topli sendvič 2560 1440 Antonela Kočevar

Sendvič je dobar sam po sebi, ali topli sendvič je jednostavno Ta pravi. Sočno, toplo, zasitno i jednostavno za pripremu. Idealno za brzinski međuobrok koji će vas napuniti energijom, ili za one dane kada vam se ne da mrdnuti prstom, a želite nešto toplo i jako ukusno.

Za 2 sendviča

📋 Sastojci:

BEŠAMEL:

  • 25 g maslaca,
  • 25 g brašna,
  • 0,25 l toplog mlijeka,
  • prstohvat soli,
  • bijeli papar,
  • muškatni oraščić,
  • 0,3 dl slatkog vrhnja,
  • 1 žumanjak, 
  • 25 g ribanog tvrdog sira,
  • Dijon senf.

SENDVIČ

  • 4 komada tosta,
  • bešamel sa sirom,
  • 100 g KEKEC pilećeg nareska,
  • 30 g maslaca
🥣 Postupak:

Bešamel:

  1. Otopite maslac 
  2. Dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  3. Kada je smjesa glatka, polako dodavajte toplo mlijeko uz stalno miješanje.
  4. Posolite i popaprite po ukusu te začinite s muškatnim oraščićem.
  5. Miješajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
  6. Dodajte naribani sir i miješajte na laganoj vatri da se sir otopi.
  7. Dodajte slatko vrhnje, pustite da malo prokuhaa i na kraju dodajte žumanjak i senf.
  8. Pustite da se ohladi.

Sendvič:

  1. Dva komada tosta premažite bešamelom sa sirom.
  2. Dodajte na tanko narezani pileći narezak i poklopite s druga dva komada tosta.
  3. Vanjski dio tosta premažite maslacem i ispecite u tosteru ili na tavi.

Kekec vam želi dobar tek!

💙💛

Savjet: Preostali bešamel možete iskoristiti za pripremu jedne porcije lazanja, čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana ili zamrznuti za kasniju upotrebu.

Zanimljivost: Bešamel je vrsta bijelog umaka koja je prisutna u mnogim zemljama. Međutim, samo ime potječe iz Francuske, zapravo s dvora Luja XIV., jer je izvedeno od imena dvorskog financijera Luisa de Béchameila.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.