Menestra s ta pravim knedlama

Menestra s ta pravim knedlama 2560 1708 ninanova

Jetrene knedle su prava poslastica! No pripravak mnogima može biti neugodan zbog jakog mirisa svježe jetre (vjerojatno i izgleda). 

Ali postoji rješenje uz koje ćete moći uživati u knedlama i u pripremi s Ta pravom Kekec paštetom!

Sastojci za: 4 osobe

📋 Sastojci:

Knedli:

  • 100 g Ta prave KEKEC paštete,
  • 1 kriška starog kruha,
  • 1 dl mlijeka,
  • 10 g maslaca,
  • 1⁄2 glavice luka,
  • 1 jaje,
  • 2 žlice krušnih mrvica – prezle (po potrebi),
  • sol,
  • papar.

Menestra:

  • 50 g brokule,
  • 50 g cvjetače,
  • 50 g kukuruza,
  • 50 g graha,
  • 100 g mrkve,
  • 80 g zelenih gomolja,
  • 50 g graška,
  • 100 g luka,
  • maslinovo ulje,
  • temeljac od povrća.
Menestra s ta pravim knedlama

🥣 Postupak:

Knedli:

  1. Kruh narežite na male komadiće, stavite u zdjelu i prelijte mlijekom.
  2. Pustite da odstoji nekoliko minuta da se kruh dobro napije.
  3. Ogulite i sitno nasjeckajte luk.
  4. U tavi rastopite maslac i na njemu uz miješanje popržite nasjeckani luk.
  5. Pecite ga dok ne pozlati.
  6. Paštetu stavite u zdjelu i dodajte poprženi luk, jaja, sol, papar i krušne mrvice.
  7. Namočeni kruh rukama dobro izgnječite, pa dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima.
  8. U zdjeli kuhačom dobro izmiješajte sastojke da dobijete jednoličnu smjesu.
  9. Neka odstoji par minuta da mrvice nabreknu. Ako je smjesa previše ljepljiva dodajte još malo prezle.
  10. Vlažnim rukama oblikujte knedle i kuhajte ih u lagano kipućoj juhi 10 minuta.

Menestra:

  1. Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk dok ne pozlati.
  2. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i celer te brzo popržite.
  3. Prelijte temeljcem od povrća i dodajte ostatak povrća te kuhajte toliko dugo da povrće bude malo tvrdo za grickanje.

Kekec vam želi dobar tek!

💙💛

Savjet: Kekec kao jušni temeljac uz jetrene knedle predlaže menestru, no možete ih pripremiti uz bilo koju juhu. U Njemačkoj, Austriji i Češkoj, primjerice, jedu se u goveđoj juhi.

Zanimljivost: Jetra je bogat izvor vitamina i minerala. Za nas je posebno važan vitamin B12. B12 je u hrani životinjskog podrijetla prisutan samo u bioraspoloživom obliku pa njegov nedostatak najviše osjećaju vegetarijanci i vegani.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.