Piadina s paštetom od tune

Piadina s paštetom od tune 2560 1708 ninanova

Talijanska kuhinja je svjetski poznata i popularna. Ovaj put je Kekecovu pažnju privukla piadina, iako je Italija stručnjak u pripremi pizza i tjestenina.

Kekec je tako pripremio piadinu po inspiraciji talijanske kuhinje. Pogledaj njegov recept.

Sastojci za: 4 osobe

📋 Sastojci:

Piadine:

  • Već pripremljena iz trgovine.

Ili:

  • 250 g brašna,
  • 1⁄2 žličice soli,
  • 0,5 dl maslinovog ulja,
  • 180 ml mlake vode.

Punjenje:

  • 95 g paštete od tune KEKEC,
  • 1 mala crvena i zelena paprika,
  • 100 g kiselog vrhnja,
  • 80 g konzerviranog kukuruza,
  • 1 luk.

🥣 Postupak:

Punjenje:

  1. Luk i papriku narežite na tanke ploške.
  2. Dodajte paštetu od tune, kiselo vrhnje, ocijeđeni kukuruz i sve zajedno lagano promiješajte.
  3. Možete dodati i u tanko narezanu zelenu salatu.
  4. S pripremljenim nadjevom napunite piadine i poslužite.

Piadine:

  1. Stol pospite s brašnom i u sredini napravite udubljenje.
  2. U udubinu dodajte sol i maslinovo ulje. Prstima ili vilicom počnite mijesiti tijesto od sredine prema van.
  3. Dodajte dovoljno mlake vode da se tijesto poveže.
  4. Mijesite i mijesite dok ne dobijete elastično i čvrsto tijesto koje se ne lijepi za ruke.
  5. Tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji pola sata.
  6. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela.
  7. Od svakog dijela oblikujte kuglicu i malo je spljoštite.
  8. Lopticu stavite na pobrašnjenu radnu površinu i valjkom za tijesto razvaljajte u okruglu i otprilike 3 mm debelu “palačinku”.
  9. Veću tavu dobro zagrijte i kad se ugrije u nju stavite piadine.
  10. Kad se s donje strane pojave smeđe mrlje, okrenite piadinu i pecite s druge strane.
  11. Pazite da se ne peče predugo jer može postati suha i tvrda.
  12. Ponavljajte postupak dok sve piadine ne budu pečene.
  13. Piadine se mogu puniti ili poslužiti kao prilog raznim jelima.

Kekec vam želi dobar tek!

💙💛

Savjet: Gotove piadine možete kupiti u trgovini, ali ih možete pripremiti i sami kod kuće

Zanimljivost:Piadina je vrsta talijanskog kruha iz regije Romagna. Postoje dvije različite vrste piadina: Romagnola i Rimini. Razlikuju se po debljini i pripremi. Piadina Romagnola je deblja (do 1 cm) i nakon pečenja se suši okomito da ispari što više vlage. Dok je piadina riminese puno tanja (1-2 mm) i savitljiva. Kod ove vrste piadine bitno je da zadrži vlagu, pa se odmah nakon pečenja hladi na tanjuru ili drugoj prikladnoj podlozi i sve se slaže na hrpu, kao kod naših palačinki.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.