Ta pravi punjeni pečeni bataci

Ta pravi punjeni pečeni bataci 2560 1708 ninanova

Jeste li ikada razmišljali da punjene pileće batake podignete na još višu razinu samo s dodatkom paštete? Niste? Kekec vam toplo preporučuje. Pogledajte kako ih pripremiti.

Sastojci za: 4 osobe

📋 Sastojci:

Punjenje:

  • 2 kriške bijelog kruha,
  • 1 dl mlijeka,
  • 200 g KEKEC pileće paštete,
  • 1 glavica crvenog luka,
  • 1 jaje,
  • peršin,
  • sol,
  • papar,
  • maslac.

Punjenje i pečenje

  • 4 batka,
  • punjenje,
  • sol,
  • ulje.
Ta pravi punjeni pečeni bataci

🥣 Postupak:

  1. Kruh narežite na male komadiće, stavite u zdjelu i prelijte mlijekom. Pustite da odstoji nekoliko minuta da se kruh dobro napije.
  2. Ogulite i sitno nasjeckajte luk.
  3. U tavi rastopite maslac i na njemu uz miješanje popržite nasjeckani luk. Pecite ga dok ne pozlati.
  4. Paštetu stavite u zdjelu i dodajte poprženi luk, jaja, sol, papar i krušne mrvice.
  5. Namočeni kruh rukama dobro izgnječite, pa dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima.
  6. U zdjeli kuhačom dobro izmiješajte sastojke da dobijete jednoličnu smjesu. Neka odstoji par minuta da mrvice upiju tekućinu. Ako je smjesa previše ljepljiva dodajte još malo prezle.
  7. Posoljenim batcima pažljivo skinite kožu.
  8. Možete si pomoći žličicom ili manjim nožićem.
  9. Pazite da je koža sa strane još uvijek pričvršćena za meso.
  10. Zatim nadjevom polako i pažljivo punite prostor – džepić između mesa i kože.
  11. Kada ste završili s punjenjem, s dvije čačkalice zatvorite ulaz.
  12. Batke premažite uljem i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
  13. Punjene pileće batke pecite u prethodno zagrijanoj klasičnoj pećnici 35 minuta na 180 °C.
  14. Zatim ih još jednom premažite tekućinom iz tepsije i pecite još 10-ak minuta na grill opciji, da kožica bude lijepo hrskava.

Kekec vam želi dobar tek!

💙💛

Savjet: Kao prilog za batake možete pripremiti pire krumpir ili pirjano povrće.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.