Jeste li ikada razmišljali da punjene pileće batake podignete na još višu razinu samo s dodatkom paštete? Niste? Kekec vam toplo preporučuje. Pogledajte kako ih pripremiti.
Sastojci za: 4 osobe
📋 Sastojci:
Punjenje:
- 2 kriške bijelog kruha,
- 1 dl mlijeka,
- 200 g KEKEC pileće paštete,
- 1 glavica crvenog luka,
- 1 jaje,
- peršin,
- sol,
- papar,
- maslac.
Punjenje i pečenje
- 4 batka,
- punjenje,
- sol,
- ulje.

🥣 Postupak:
- Kruh narežite na male komadiće, stavite u zdjelu i prelijte mlijekom. Pustite da odstoji nekoliko minuta da se kruh dobro napije.
- Ogulite i sitno nasjeckajte luk.
- U tavi rastopite maslac i na njemu uz miješanje popržite nasjeckani luk. Pecite ga dok ne pozlati.
- Paštetu stavite u zdjelu i dodajte poprženi luk, jaja, sol, papar i krušne mrvice.
- Namočeni kruh rukama dobro izgnječite, pa dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima.
- U zdjeli kuhačom dobro izmiješajte sastojke da dobijete jednoličnu smjesu. Neka odstoji par minuta da mrvice upiju tekućinu. Ako je smjesa previše ljepljiva dodajte još malo prezle.
- Posoljenim batcima pažljivo skinite kožu.
- Možete si pomoći žličicom ili manjim nožićem.
- Pazite da je koža sa strane još uvijek pričvršćena za meso.
- Zatim nadjevom polako i pažljivo punite prostor – džepić između mesa i kože.
- Kada ste završili s punjenjem, s dvije čačkalice zatvorite ulaz.
- Batke premažite uljem i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Punjene pileće batke pecite u prethodno zagrijanoj klasičnoj pećnici 35 minuta na 180 °C.
- Zatim ih još jednom premažite tekućinom iz tepsije i pecite još 10-ak minuta na grill opciji, da kožica bude lijepo hrskava.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Kao prilog za batake možete pripremiti pire krumpir ili pirjano povrće.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.