Tjestenina s paštetom
Snalažljivi Kekec vam donosi Ta pravi recept ukusne tjestenine s paštetom. Uostalom, pašteta nije samo za mazanje na kruh, odlična je i u kombinaciji s tjesteninom. Odaberite svoj omiljeni okus Kekec paštete i tjesteninu i već ste spremni za novu gurmansku pustolovinu.
Sastojci za tjesteninu s paštetom:
- 150 g tjestenina
- 20 g maslaca
- ½ luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice Kekec paštete po izboru
- 1 žlica bijelog vina ili ocijeđenog soka od limuna
- 150 g šampinjona (narezanih na polovice ili četvrtine)
- 10 cherry rajčica (prerezanih na pola)
- 10 zrna grožđa (izrezanih na četvrtine)
Postupak:
- U posudi prokuhajte posoljenu vodu i dodajte malo ulja.
- Zatim dodajte tjesteninu i kuhajte toliko vremena koliko je navedeno u uputama.
- Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte češnjak i luk.
- Prije nego što se tjestenina skuha, u šalicu odvojite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i sačuvajte je za kasnije.
- Na zagrijanu tavu stavite maslac i na njemu lagano prodinstajte luk i češnjak.
- Kad masa omekša dodajte šampinjone i još malo pržite.
- Zatim dodajte Kekec paštetu i miješajte dok se ne otopi.
- Dodajte vino ili iscijeđeni sok od limuna te grožđe i cherry rajčice.
- Miješajte.
- Dolijte vodu iz šalice da nastane umak.
- Posolite i začinite po ukusu.
- U umak dodajte kuhanu tjesteninu, promiješajte i odmah poslužite.
Dobar tek!
Ideja za one koji vole eksperimentirati: rajčice i gljive možete zamijeniti drugim vrstama povrća, npr. slanutkom i graškom. Ne samo da će vas tjestenina s paštetom iznenaditi svojim okusom, također će vas napuniti pozitivnom energijom.
Za više zanimljivih ideja i Kekecovih recepata kliknite na LINK.