Tjestenine s paštetom

Tjestenina s paštetom

Tjestenina s paštetom 2560 1707 Antonela Kočevar

Tjestenina s paštetom

Snalažljivi Kekec vam donosi Ta pravi recept ukusne tjestenine s paštetom. Uostalom, pašteta nije samo za mazanje na kruh, odlična je i u kombinaciji s tjesteninom. Odaberite svoj omiljeni okus Kekec paštete i tjesteninu  i već ste spremni za novu gurmansku pustolovinu.

Sastojci za tjesteninu s paštetom:

  • 150 g tjestenina
  • 20 g maslaca
  • ½ luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice Kekec paštete po izboru
  • 1 žlica bijelog vina ili ocijeđenog soka od limuna
  • 150 g šampinjona (narezanih na polovice ili četvrtine)
  • 10 cherry rajčica (prerezanih na pola)
  • 10 zrna grožđa (izrezanih na četvrtine)

Postupak:

  1. U posudi prokuhajte posoljenu vodu i dodajte malo ulja.
  2. Zatim dodajte tjesteninu i kuhajte toliko vremena koliko je navedeno u uputama.
  3. Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte češnjak i luk.
  4. Prije nego što se tjestenina skuha, u šalicu odvojite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i sačuvajte je za kasnije.
  5. Na zagrijanu tavu stavite maslac i na njemu lagano prodinstajte luk i češnjak.
  6. Kad masa omekša dodajte šampinjone i još malo pržite.
  7. Zatim dodajte Kekec paštetu i miješajte dok se ne otopi.
  8. Dodajte vino ili iscijeđeni sok od limuna te grožđe i cherry rajčice.
  9. Miješajte.
  10. Dolijte vodu iz šalice da nastane umak.
  11. Posolite i začinite po ukusu.
  12. U umak dodajte kuhanu tjesteninu, promiješajte i odmah poslužite.

Dobar tek!

Ideja za one koji vole eksperimentirati: rajčice i gljive možete zamijeniti drugim vrstama povrća, npr. slanutkom i graškom. Ne samo da će vas tjestenina s paštetom iznenaditi svojim okusom, također će vas napuniti pozitivnom energijom.

Za više zanimljivih ideja i Kekecovih recepata kliknite na LINK.