Indija nije samo zemlja izuzetno bogate povijesti i kulture, već i vrlo raznolike i zanimljive kuhinje. Najpoznatije jelo na svijetu je curry.
Jelo se jako svidjelo Kekecu zato se spustio u istraživanje pripreme curryja na svoj način. Slastan recept pogledajte u nastavku.
Sastojci za: 4 osobe
📋 Sastojci:
- 400 g goveđeg gulaša Kekec,
- 2 žlice kokosovog ulja,
- 1 luk,
- komadić đumbira,
- 1 žlica Curryj praha,
- 50 g leće,
- 200 ml kokosovog mlijeka,
- 200 g mrkve,
- 100 g jasmin riže,
- sol,
- papar,
- 150 g vode.
- Začini po ukusu.
🥣 Postupak:
- Na kokosovom ulju popržite nasjeckani luk.
- Dodajte mrkvu narezanu na komadiće, đumbir i curry.
- Zalijte goveđim gulašom i dodajte leću.
- Kuhajte dok leća ne omekša.
- Curry poboljšajte s kokosovim mlijekom.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Jasmin riža se također može zamijeniti beskvasnim indijskim kruhom kao što su roti, naan ili chapati.
Zanimljivost: Curry nije samo jedno jelo, već ima čitavu hrpu varijanti koje se razlikuju samo po broju i vrstama začina koje sadrže. Kao što kod nas svaka obitelj ima svoj recept za orahnjaču, tako i na indijskom poluotoku svatko ima svoj “pravi” recept za curry.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.