Sočno pečeno pile odličan je nedjeljni ručak, ali rijetko kad pojedemo cijelo pile, zar ne? Što napraviti s mesom koji je ostao saznajte u ovom Kekec receptu koji će zadržati sočnost pilećeg mesa u novom ukusnom obroku.
Za 4 osobe
📋 Sastojci:
-
- 150 g hladnog pilećeg mesa,
- 95 g KEKEC pileće paštete,
- vlasac,
- timijan,
- 1 francuski baget,
- džem od brusnice,
- grančica majčine dušice,
- maslac.

🥣 Postupak:
- Hladno pileće meso preostalo od ručka nasjeckajte na komadiće i stavite u zdjelu.
- Dodajte nasjeckano začinsko bilje i Kekec pileću paštetu.
- Sve dobro promiješajte i prekrijte folijom da se ne suši.
- Bagetu narežite na komade debljine 2 cm i brzo ih popržite na maslacu.
- Na popečene kriške baguettea stavite žlicu pilećeg rillettea.
- Na vrh dodajte malo džema od brusnice i ukrasite listićima timijana.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Za veće kriške odrežite baguette pod što oštrijim kutom.
Zanimljivost: Rillette je jelo koje potječe iz Francuske. To je način konzerviranja mesa. Meso se jako dugo peče u masti na niskoj temperaturi. Zatim se nasjeckano meso stavi u steriliziranu posudu i prelije masnoćom. Ako se pravilno pripremi i skladišti, Rillette se može čuvati nekoliko mjeseci.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.