Punjene gljive na podlozi od salate
Sigurno ste već probali pečene šampinjone te pripremali punjene gljive. Ali, jeste li ikad probali punjene gljive s Kekec pilećom paštetom?
Pripremili smo recept u kojem su glavne zvijezde tanjura punjene gljive i Kekec pileća pašteta.
Priprema jela za 4 osobe
Sastojci za punjene gljive:
- 24 srednje velika šampinjona
- 4 pileće Kekec paštete
- 220 g svježeg krem sir
- 40 g ribanog parmezana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 češnjak
- 1 prstohvat mljevenog papra
- 1 prstohvat luka u prahu
- 2 rotkvice narezane na kolutiće
- 6 cherry rajčica narezanih na četvrtine
- Malo peršina
- Par listova zelene salate ili rukole
Postupak:
- Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.
- Zatim vlažnom krpom očistite kapice od gljiva i pažljivo odrežite peteljke.
- Šešire složite na pleh obložen papirom za pečenje.
- Peteljke sitno nasjeckajte (odbacite samo dno peteljke).
- Češnjak i luk ogulite te na sitno nasjeckajte.
- U tavi zagrijte ulje.
- Na zagrijanom ulju popržite nasjeckane peteljke i luk te promiješajte.
- Dodajte češnjak i sve zajedno pržite dok češnjak ne zamiriše.
- Ostavite sa strane i ohladite.
- Krem sir istresite u zdjelu. Pomiješajte ga s prženim peteljkama, Kekec paštetom, češnjakom, lukom u prahu i dodajte malo ribanog parmezana i papra.
- Pripremljenom smjesom napunite kapice od gljiva.
- Dok se šampinjoni peku sitno nasjeckajte peršin.
- Na tanjur ili pladanj stavite par listova zelene salate ili rukole, dodajte narezane rajčice i rotkvice.
- Pečene punjene šampinjone poslužite na podlozi od povrća te dodajte nasjeckani peršin i ostatak parmezana. Poslužite toplo.
Dobar tek!
Zanimljivost:
Poznate su nam bijele i smeđe gljive koje se najbolje kombiniraju s peršinom, kaduljom, origanom ili estragonom. Ako ih duže čuvamo dobiju tamniju boju, što gljivama daje još aromatičniji okus. Šampinjoni su puni proteina, minerala i vlakana te su niskokalorični. Kliknite na link za više ideja i Kekecovih recepata.