Punjene gljive

Punjene gljive na podlozi od salate

Punjene gljive na podlozi od salate 2560 1707 Antonela Kočevar

Punjene gljive na podlozi od salate

Sigurno ste već probali pečene šampinjone te pripremali punjene gljive. Ali, jeste li ikad probali punjene gljive s Kekec pilećom paštetom?

Pripremili smo recept u kojem su glavne zvijezde tanjura punjene gljive i Kekec pileća pašteta.

Priprema jela za 4 osobe

Sastojci za punjene gljive:

  • 24 srednje velika šampinjona
  • 4 pileće Kekec paštete
  • 220 g svježeg krem sir
  • 40 g ribanog parmezana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 češnjak
  • 1 prstohvat mljevenog papra
  • 1 prstohvat luka u prahu
  • 2 rotkvice narezane na kolutiće
  • 6 cherry rajčica narezanih na četvrtine
  • Malo peršina
  • Par listova zelene salate ili rukole

Postupak:

  1. Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.
  2. Zatim vlažnom krpom očistite kapice od gljiva i pažljivo odrežite peteljke.
  3. Šešire složite na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Peteljke sitno nasjeckajte (odbacite samo dno peteljke).
  5. Češnjak i luk ogulite te na sitno nasjeckajte.
  6. U tavi zagrijte ulje.
  7. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckane peteljke i luk te promiješajte.
  8. Dodajte češnjak i sve zajedno pržite dok češnjak ne zamiriše.
  9. Ostavite sa strane i ohladite.
  10. Krem sir istresite u zdjelu. Pomiješajte ga s prženim peteljkama, Kekec paštetom, češnjakom, lukom u prahu i dodajte malo ribanog parmezana i papra.
  11. Pripremljenom smjesom napunite kapice od gljiva.
  12. Dok se šampinjoni peku sitno nasjeckajte peršin.
  13. Na tanjur ili pladanj stavite par listova zelene salate ili rukole, dodajte narezane rajčice i rotkvice.
  14. Pečene punjene šampinjone poslužite na podlozi od povrća te dodajte nasjeckani peršin i ostatak parmezana. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Zanimljivost:

Poznate su nam bijele i smeđe gljive koje se najbolje kombiniraju s peršinom, kaduljom, origanom ili estragonom. Ako ih duže čuvamo dobiju tamniju boju, što gljivama daje još aromatičniji okus. Šampinjoni su puni proteina, minerala i vlakana te su niskokalorični. Kliknite na link za više ideja i Kekecovih recepata.