Pašteta u društvu krumpira
Kuhajte kao glavni kuhar u najboljem restoranu i iznenadite svoje goste sa specijalitetom od krumpira u kombinaciji s paštetom.
Sastojci:
- 100 g omiljene paštete
- 6-8 malih krumpira
- 3-4 žlice maslaca
- 1 manji crveni luk
- sol i papar
Postupak:
- Krumpire nekoliko puta probodite vilicom i stavite kuhati u lonac oko 15-20 minuta, odnosno dok blago ne omekša.
- Uključite zagrijavanje pećnice na 175 ° C.
- Dok se krumpir kuha, uzmite svoj omiljeni Kekec okus, otvorite paštetu i istresite je u posudu. Dodajte jedan nasjeckani ljubičasti luk i sve zajedno zgnječite.
- Kad je krumpir kuhan, izvadite ga iz vode i prerežite na pola. Izdubite žlicom, a sadržaj možete izgnječiti i napraviti pire krumpir. U izdubljene polovice krumpira dodajte malo maslaca i žličicu smjese paštete i luka.
- Stavite na lim obložen folijom ili papirom za pečenje i pecite u pećnici 15-20 minuta.
- Izvadite iz pećnice, ukrasite povrćem i začinima po vašem izboru i poslužite vruće.