okus paštete od tune

Mediteranska košara

Mediteranska košara 1500 1000 Antonela Kočevar

Mediteranska košara

Oduševite svoje goste zalogajem koji će ih mislima odvesti na more. Dočarajte vrhunski okus prvoklasne tune u jednom zalogaju, isprepleten svježim mediteranskim povrćem.

Sastojci za mediteransku košaricu:

  • 300 grama paštete od tune
  • 10 malih zdjelica iz lisnatog tijesta
  • 20 crnih maslina
  • 1 crveni luk
  • 1 mala rajčica
  • feta sir
  • sol i papar po ukusu
  • grančica ružmarina

Postupak:

  1. Iz lisnatog tijesta oblikujte okrugle zdjelice 2 cm debele.
  2. Oblikovane zdjelice složite na papir za pečenje, na limu za pečenje. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200°C, 20-25 minuta.
  3. U manju posudu stavite paštetu od tune, lagano miješajte da postane kremasta.
  4. Narežite 10 maslina na kolutiće, a crveni luk i rajčicu na manje komade.
  5. U paštetu od tune dodajte narezano povrće i po potrebi posolite i popaprite.
  6. Nadjev koji ste pripremili rasporedite u pripremljene posude iz lisnatog tijesta.
  7. Ukrasite izdrobljenim feta sirom, maslinama i ružmarinom.
  8. Stavite na pladanj i poslužite.

Neka mediteranska košara bude tema o kojoj će vaši gosti pričati na sljedećim feštama.