Mediteranska košara
Oduševite svoje goste zalogajem koji će ih mislima odvesti na more. Dočarajte vrhunski okus prvoklasne tune u jednom zalogaju, isprepleten svježim mediteranskim povrćem.
Sastojci za mediteransku košaricu:
- 300 grama paštete od tune
- 10 malih zdjelica iz lisnatog tijesta
- 20 crnih maslina
- 1 crveni luk
- 1 mala rajčica
- feta sir
- sol i papar po ukusu
- grančica ružmarina
Postupak:
- Iz lisnatog tijesta oblikujte okrugle zdjelice 2 cm debele.
- Oblikovane zdjelice složite na papir za pečenje, na limu za pečenje. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200°C, 20-25 minuta.
- U manju posudu stavite paštetu od tune, lagano miješajte da postane kremasta.
- Narežite 10 maslina na kolutiće, a crveni luk i rajčicu na manje komade.
- U paštetu od tune dodajte narezano povrće i po potrebi posolite i popaprite.
- Nadjev koji ste pripremili rasporedite u pripremljene posude iz lisnatog tijesta.
- Ukrasite izdrobljenim feta sirom, maslinama i ružmarinom.
- Stavite na pladanj i poslužite.
Neka mediteranska košara bude tema o kojoj će vaši gosti pričati na sljedećim feštama.