Od bilo kakvog oblika avanture brzo postajemo gladni i tada nam je potreban zasitan i ukusan zalogaj. Upravo za takve situacije je Kekec pripremio drugačiji recept koji je odličan za avanturističke izlete. 🏞️🎡
Priprema za 3 osobe
📋 Sastojci:
- za tijesto:
- 120 g maslaca 🧈
- 60 g brašna
- 400 g mlijeka 🥛
- 2 konzerve Kekec gulaša 🥫🥫
- 1 ljutika (luk kozjak) 🧅
- 1 češanj češnjaka 🧄
- svežanj peršina
za prženje:
- 100 g prezle
- 50 g brašna
- 2 jaja 🥚🥚
- ulje za prženje
- sol 🧂
- papar
za umak:
- 30 g senfa
- 30 g meda 🍯
- 30 g sjemena gorušice
🥣 Postupak:
- Zagrijte 2 🥫🥫 Kekec gulaša, a komade 🥩 mesa izvadite iz umaka i sitno nasjeckajte. U posebnu posudu stavite nasjeckano meso. Lonac s umakom i posudu s nasjeckanim mesom odložite za kasnije.
- Nasjeckajte 🧅 ljutiku, 🧄 češnjak i peršin na sitne komadiće.
- U tavi zagrijte maslac 🧈, dodajte narezane 🧅 ljutike i 🧄 češnjak te ih popržite.
- U prženu ljutiku i češnjak posipajte brašno i dobro miješajte dok ne nestanu sve grudice brašna i dok se brašno ne zaprži.
- Zatim dodati 🥛 mlijeko i umak od Kekec gulaša.
- Dobivenu smjesu 🧂posolite, popaprite i po ukusu pospite nasjeckanim peršinom.
- Pustiti da se umak kuha još 2 minute zatim dodajte prethodno nasjeckano meso.
- Zgusnutu masu iz lonca izlijte na pleh i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje 2 sata.
- Dok smjesa stoji u hladnjaku pripremite umak. U zdjelu stavite senf, sjemenke gorušice i 🍯 med. Sve dobro izmiješajte da dobijete homogeni umak.
- Kada se masa ohladi, izvadite pleh iz frižidera i od mase oblikujte valjke dužine oko 4 cm i širine oko 2 cm.
- Zatim valjke uvaljajte u brašno, zatim u izmućkana 🥚🥚 jaja i na kraju u prezlu. Dobiveni kroketi su spremni za prženje.
- Zagrijte ulje u tavi i ispecite krokete dok ne porumene.
- Složite ih na tanjur za posluživanje ili u posudu za avanturistički izlet.
Dobar tek želi vam Kekec!
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.