kekc-mushubi-recept

Kekecov Musubi

Kekecov Musubi 2560 1707 Antonela Kočevar

Kekecov Musubi

Impresionirajte sve ljubitelje sushija ukusnim zalogajem inspiriranim havajskim jelom. Kako se Kekec našao u uvom neobičnom receptu,

pogledajte u nastavku i pripremite Kekecov Musubi.

Priprema jela za 3 osobe

Sastojci:

  • 145 g Kekec mesnog nareska (jedna konzerva)
  • 50 ml umaka od soje
  • 50 ml umaka od kamenica
  • 30 g običnog šećera
  • 200 g riže za suši
  • 30 ml rižinog octa (po želji)
  • sol
  • 3 lista algi
  • ulje

Postupak:

  1. Rižu za suši skuhajte prema uputama na pakiranju. 
  2. U zdjeli pomiješajte umak od soje, umak od kamenica i šećer.
  3. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi i nastane umak.
  4. Narežite Kekec mesni narezak na približno pola centimetra tanke prutiće.
  5. Dodajte narezani mesni narezak u prethodno pripremljen umak i marinirajte oko 5 minuta.
  6. U tavi zagrijte ulje.
  7. Na zagrijanoj tavi popecite marinirane prutiće mesnog nareska s obje strane.
  8. Škarama izrežite listove morskih algi koje moraju biti široke kao prutići nareska.
  9. Navlažite ruke vodom kako vam se riža ne bi zalijepila za dlan.
  10. Na izrezane listove morskih algi stavite prutiće nareska i na njega nanesite grudicu riže koja će biti debljine 2-3 cm i otprilike iste veličine kao i prutići nareska.
  11. Sve zajedno zarolajte u listovima morskih algi i vaš havajski Kekecov Musubi je spreman!

Dobar tek!

Savjet: Budite kreativni u slaganju sušija i pokušajte s različitim redoslijedom slaganja namirnica na listove morskih algi. 

Zanimljivost: Musubi je vrlo popularno jelo na Havajima. Izum recepta najčešće se pripisuje japanskoj dijaspori na arhipelagu. Budući da se za pripremanje musubija najčešće koristi konzervirano meso marke Spam, ovo jelo se naziva i Spam musubi. 

Zanimaju li vas brzi recepti, savjeti, novosti i zanimljive tjedne objave?

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.