Ta pravi Kekec rižot
Recept za pripremu mesnog rižota na malo drugačiji način. Pripremite kremasti, bogati, otkačeni i totalno ukusan rižot u koji dodate jednu i jedinu Ta pravu Kekec paštetu.
Ako ste za sasvim neobičnu gurmansku avanturu, onda je ovaj Kekec rižot izvrstan izbor ne samo kao samostalno jelo več i u kombinaciji s govedinom ili piletinom.
Priprema jela za 4 osobe
Sastojci za Kekec rižot:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luk (oguljena i sitno nasjeckana)
- 320 g riže Carnaroli ili Arborio
- 1 prstohvat šafrana
- 1 litar temeljca za juhu (mesog ili povrtnog)
- 50 g maslaca
- 60 g svježe ribanog parmezana
- 2-4 pakiranja Ta prave Kekec paštete (po 50g) narezane na četvrtine
Postupak:
- U tavi zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk dok ne omekša.
- Dodajte rižu, promiješajte i pržite dok ne postane prozirna.
- Dodajte vino i miješajte dok ne ispari.
- Zatim dodajte šafran i zaimaču tople jušne baze i nastavite kuhati. Kad se temeljac za juhu upije, dodajte još jednu zaimaču i nastavite kuhati.
- Polako i postupno dodajte ostatak jušne podloge. Kada riža postane baršunasta, a zrna ostanu čvrsta u sredini, stavite posudu sa strane.
- U rižot umiješajte maslac i parmezan.
- Rižot odmah poslužite topao i na toplom tanjuru kojeg ste prije toga nekoliko sekundi zagrijali u pećnici ili mikrovalnoj pećnici.
- Na rižot dodajte narezanu Ta pravu Kekec paštetu.
Dobar tek!
Kekec savjet: šafran ima dugotrajan okus koji podsjeća na med i mošus, a ima cvjetnu, zemljanu notu koja može sadržavati i dašak pikantnosti. Ako niste navikli na njegov okus, možete ga zamijeniti nekim začinom po vašoj želji i ukusu.
Pripremite rižot prema Kekecovim uputama i iznenadite sebe i svoje najmilije i pripremite im Ta pravi Kekec rižot. Kliknite na link za više ideja i Kekecovih recepata.