Kekec rižot

Ta pravi Kekec rižot

Ta pravi Kekec rižot 2560 1707 Antonela Kočevar

Ta pravi Kekec rižot

Recept za pripremu mesnog rižota na malo drugačiji način. Pripremite kremasti, bogati, otkačeni i totalno ukusan rižot u koji dodate jednu i jedinu Ta pravu Kekec paštetu.

Ako ste za sasvim neobičnu gurmansku avanturu, onda je ovaj Kekec rižot izvrstan izbor ne samo kao samostalno jelo več i u kombinaciji s govedinom ili piletinom.

Priprema jela za 4 osobe

Sastojci za Kekec rižot:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luk (oguljena i sitno nasjeckana)
  • 320 g riže Carnaroli ili Arborio
  • 1 prstohvat šafrana
  • 1 litar temeljca za juhu (mesog ili povrtnog)
  • 50 g maslaca
  • 60 g svježe ribanog parmezana
  • 2-4 pakiranja Ta prave Kekec paštete (po 50g) narezane na četvrtine

Postupak:

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk dok ne omekša.
  2. Dodajte rižu, promiješajte i pržite dok ne postane prozirna.
  3. Dodajte vino i miješajte dok ne ispari.
  4. Zatim dodajte šafran i zaimaču tople jušne baze i nastavite kuhati. Kad se temeljac za juhu upije, dodajte još jednu zaimaču i nastavite kuhati.
  5. Polako i postupno dodajte ostatak jušne ​​podloge. Kada riža postane baršunasta, a zrna ostanu čvrsta u sredini, stavite posudu sa strane.
  6. U rižot umiješajte maslac i parmezan.
  7. Rižot odmah poslužite topao i na toplom tanjuru kojeg ste prije toga nekoliko sekundi zagrijali u pećnici ili mikrovalnoj pećnici.
  8. Na rižot dodajte narezanu Ta pravu Kekec paštetu.

Dobar tek!

Kekec savjet: šafran ima dugotrajan okus koji podsjeća na med i mošus, a ima cvjetnu, zemljanu notu koja može sadržavati i dašak pikantnosti. Ako niste navikli na njegov okus, možete ga zamijeniti nekim začinom po vašoj želji i ukusu.

Pripremite rižot prema Kekecovim uputama i iznenadite sebe i svoje najmilije i pripremite im Ta pravi Kekec rižot.  Kliknite na link za više ideja i Kekecovih recepata.