Što ima ljepše nego sjediti s društvom uz vatru nad kojom se kuha bograč. Ali nemamo uvijek vremena za dugo kuhanje bograča zato Kekec ima asa u rukavu: Kekec gulaš. Zanima li vas kako od običnog gulaša napraviti ukusan bograč? Čitajte dalje i saznajte.
Sastojci za: 4 osobe
📋 Sastojci:
- 400 goveđeg KEKEC gulaša,
- 250 g krumpira,
- 50 g zelene paprike,
- 50 g crvene paprike,
- 50 g luka,
- 50 g rajčice,
- 5 g mljevene crvene paprike,
- svinjska mast,
- vlasac.

🥣 Postupak:
- Luk nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
- Na masnoći brzo popržite nasjeckani luk kojem dodate mljevenu crvenu papriku.
- Brzo popržite, dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na kockice i rajčice.
- Sve prelijte pripremljenim goveđim gulašom.
- U pripremljen bograč dodajte skuhan krumpir narezan na kockice.
- Na kraju pospite vlascem.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Bograču možete dodati i list lovora za dodatnu nadogradnju okusa.
Zanimljivost:Bograč, koji se danas smatra tradicionalnim prekmurskim jelom, potječe iz Mađarske. Ime je dobio po loncu bogrács, u kojem su ga nomadi kuhali.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.