Kekec bograč

Kekec bograč 2560 1708 ninanova

Što ima ljepše nego sjediti s društvom uz vatru nad kojom se kuha bograč. Ali nemamo uvijek vremena za dugo kuhanje bograča zato Kekec ima asa u rukavu: Kekec gulaš. Zanima li vas kako od običnog gulaša napraviti ukusan bograč? Čitajte dalje i saznajte.

Sastojci za: 4 osobe

📋 Sastojci:
  • 400 goveđeg KEKEC gulaša,
  • 250 g krumpira,
  • 50 g zelene paprike,
  • 50 g crvene paprike,
  • 50 g luka,
  • 50 g rajčice,
  • 5 g mljevene crvene paprike,
  • svinjska mast,
  • vlasac.
🥣 Postupak:
  1. Luk nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. Na masnoći brzo popržite nasjeckani luk kojem dodate mljevenu crvenu papriku.
  3. Brzo popržite, dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na kockice i rajčice.
  4. Sve prelijte pripremljenim goveđim gulašom.
  5. U pripremljen bograč dodajte skuhan krumpir narezan na kockice.
  6. Na kraju pospite vlascem.

Kekec vam želi dobar tek!

💙💛

Savjet: Bograču možete dodati i list lovora za dodatnu nadogradnju okusa.

Zanimljivost:Bograč, koji se danas smatra tradicionalnim prekmurskim jelom, potječe iz Mađarske. Ime je dobio po loncu bogrács, u kojem su ga nomadi kuhali.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.