kajgana s Kekecom

Kajgana s Kekecom

Kajgana s Kekecom 2560 1707 Antonela Kočevar

Kajgana s Kekecom

Kajgana s bilo kojim Kekecom je odličan izbor za zasitan i ukusan obrok. Za ručak ili večeru kad ste jako gladni pripremite brzo i fino jelo koje će vas napuniti pozitivnom energijom za nove pustolovine.

Kajgana s Kekecom uz dodatak omiljenog kruha ili svježe salate odličan je recept za jednostavan i brzo gotov obrok u tren oka.

Priprema jela za 3 osobe

Sastojci:

Postupak:

  1. Češnjak i luk ogulite te na sitno nasjeckajte.
  2. U tavi zagrijte ulje.
  3. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk dok ne porumeni.
  4. Zatim dodajte nasjeckani češnjak te promiješajte.
  5. Narezani mesni narezak ili izvađenu paštetu iz ambalaže dodajte u tavu i miješajte.
  6. U zdjelici s vilicom zamutite jaja.
  7. Kad se narezak/pašteta u tavi omekša/rastopi dodajte umućena jaja.
  8. Lagano miješajte.
  9. Dodajte soli i papar.
  10. Po želji dodajte malo mlijeka.
  11. Sitno nasjeckajte peršin.
  12. Jelo poslužite na tanjuru i na njega dodajte nasjeckani svježi peršin.

Kajgana s Kekecom je spremna. Želimo vam dobar tek!

* Jelo je prikladno kao samostalno jelo i kao prilog.

Zanimljivost: Jaja su vrlo preporučljiva namirnica jer sadrže nezasićene masne kiseline koje spadaju u skupinu zdravih i lakše probavljivih masti. Sadrže puno proteina, vitamine: B12, D, K i H te mnoge minerale. Konzumiranje jaja pomaže u jačanju imunološkog sustava, utječe na zdravlje i ljepotu kože, održava zdravu jetru te pomaže u održavanju zdravih zubi, kostiju, noktiju te vida.

Kekec savjet: Nedavna istraživanja preporučuju jesti barem jedno jaje dnevno.

Zanimaju li vas brzi recepti, savjeti, novosti i zanimljive tjedne objave?

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.