Kajgana s Kekecom
Kajgana s bilo kojim Kekecom je odličan izbor za zasitan i ukusan obrok. Za ručak ili večeru kad ste jako gladni pripremite brzo i fino jelo koje će vas napuniti pozitivnom energijom za nove pustolovine.
Kajgana s Kekecom uz dodatak omiljenog kruha ili svježe salate odličan je recept za jednostavan i brzo gotov obrok u tren oka.
Priprema jela za 3 osobe
Sastojci:
- 1 luk
- 1 češnjak
- 4 jaja
- 1 Kekec pašteta ili mesni narezak
- Malo peršina
- Sol
- Papar
- Ulje
- Po želji malo mlijeka
Postupak:
- Češnjak i luk ogulite te na sitno nasjeckajte.
- U tavi zagrijte ulje.
- Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk dok ne porumeni.
- Zatim dodajte nasjeckani češnjak te promiješajte.
- Narezani mesni narezak ili izvađenu paštetu iz ambalaže dodajte u tavu i miješajte.
- U zdjelici s vilicom zamutite jaja.
- Kad se narezak/pašteta u tavi omekša/rastopi dodajte umućena jaja.
- Lagano miješajte.
- Dodajte soli i papar.
- Po želji dodajte malo mlijeka.
- Sitno nasjeckajte peršin.
- Jelo poslužite na tanjuru i na njega dodajte nasjeckani svježi peršin.
Kajgana s Kekecom je spremna. Želimo vam dobar tek!
* Jelo je prikladno kao samostalno jelo i kao prilog.
Zanimljivost: Jaja su vrlo preporučljiva namirnica jer sadrže nezasićene masne kiseline koje spadaju u skupinu zdravih i lakše probavljivih masti. Sadrže puno proteina, vitamine: B12, D, K i H te mnoge minerale. Konzumiranje jaja pomaže u jačanju imunološkog sustava, utječe na zdravlje i ljepotu kože, održava zdravu jetru te pomaže u održavanju zdravih zubi, kostiju, noktiju te vida.
Kekec savjet: Nedavna istraživanja preporučuju jesti barem jedno jaje dnevno.
Zanimaju li vas brzi recepti, savjeti, novosti i zanimljive tjedne objave?
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.