Kad zagrizete ovaj Jadranski burger vaše nepce će oduševiti od radosti. Pljeskavica od tune i tikvice prava je ljetna kombinacija koja će vas zasititi, ali ne i preopteretiti.
Stoga brzo pronađite Kekec paštetu od tune, tunjevinu, tikvicu i ostale sastojke za novu zvijezdu ljeta: Jadranski burger.
Za dvije osobe
Vrijeme pripreme: 45 min
📋 Sastojci:
-
- 1 tikvica
- 50 g krušnih mrvica
- 1 zdjelica zelene salate
- 1 jaje
- 300 g tunjevine
- 2 Kekec paštete od tune
- 2 hamburger peciva
- 50 g kiselog vrhnja
- vlasac
- ružmarin
- 10 g maslaca

🥣 Postupak:
- Prvo naribajte tikvicu i posolite je. Zatim sve skupa staviti u zdjelu i ostavite da odstoji oko pola sata, kako bi naribane tikvice pustile vodu.
- Za to vrijeme pripremite umak. Vlasac sitno nasjeckajte pa ga dobro pomiješajte s kiselim vrhnjem i paštetom od tune da dobijete jednoličan umak.
- Kad naribane tikvice puste tekućinu dobro ih ocijediti. Otvorite konzerve tune i odlijte tekućinu.
- U zdjelu s naribanim tikvicama dodajte tunu, umak od Kekec paštete od tune, prezle i jaja. Sve dobro promiješajte.
- Od dobivene mase oblikujte pljeskavice odgovarajuće veličine.
- Hamburger pecivo prerežite na dva dijela.
- U tavi otopite maslac i dodajte grančicu ružmarina. Miješajte otopljeni maslac s ružmarinom minutu da maslac poprimi aromu ružmarina.
- Uklonite grančicu ružmarina i izrezane dijelove hamburger peciva pržite na maslacu dok sredina ne postane zlatna i hrskava.
- U drugu tavu ulijte malo ulja i zagrijte ga. Pripremljene polpete pržite na vrućem ulju dok se ne stvori hrskava korica.
- Burger sastavite tako da svaku polovicu peciva namažete s malo umaka, zatim na donju polovicu stavite pljeskavicu od tune, na vrh list povrća i gornju polovicu peciva.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Polpete od tune možete pripremiti i na roštilju za ljetni piknik s ostalim delicijama s roštilja.
Zanimljivost: Riječ hamburger potječe od hamburger odreska koji su u SAD donijeli njemački imigranti.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.