Gurmanski njoki

Gurmanski njoki 1079 720 Antonela Kočevar

Mnogima su poznati njoki s gorgonzolom, njoki s raguom, čak i njoki s maslacem i mrvicama. No jeste li probali njoke s ukusnim umakom od pileće paštete i nareska?

Kombinacija brokule, pileće paštete i nareska je jednostavno dobra za prste polizat! Probajte i vi gurmanske njoke!

Priprema za 4 osobe

📋 Sastojci:
    • 1 konzerva Kekec pilećeg nareska
    • 100 g Kekec pileće paštete
    • 100 g brokule
    • 1 mrkva
    • 1 mladi luk
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 dcl vrhnja
    • 30 g ribanog parmezana
    • 200 g njoka
    • nekoliko kapi ulja
    • malo papra i soli
🥣 Postupak:
  1. Prvo pripremite povrće. Narežite brokulu na sitno, mladi luk na kolutiće, mrkvu na sitne kockice, a češnjak nasjeckajte. Zatim izrežite Kekec pileći narezak na male kockice.
  2. Nakon što ste pripremili povrće i narezak, u tavi zagrijte malo ulja.
  3. U zagrijanu tavu prvo dodajte brokulu, mladi luk i češnjak. Pržite približno 1 minutu.
  4. Zatim smanjite vatru i u tavu dodajte mrkvu i kockice Kekec pilećeg nareska. Sve zajedno pržite još 2 minute.
  5. Kada su se svi sastojci lijepo zapržili, u tavu dodajte Kekec pileću paštetu i miješajte dok se lijepo ne poveže s ostalim sastojcima. Zatim dodajte vrhnje, papar i sol. Umak je spreman. Odložite tavu i pripremite njoke.
  6. Prokuhajte vodu i dodajte 200 g njoka. Kad su njoki kuhani, ocijedite ih ali sačuvajte 1 dcl vode.
  7. Ponovno zagrijte tavu s umakom na laganoj vatri. Dodajte kuhane njoke i parmezan. Dobro promiješajte i po potrebi dodajte još vode koju ste čuvali da umak ne bude presuh.

Kekec vam želi dobar tek i dan pun nezaboravnih trenutaka!

💙💛

Savjet: Za kraj, njoke možete pripremiti svježe kod kuće jer je njihova priprema vrlo jednostavna. Sve što vam dodatno treba je: krumpir, brašno, jaje i prstohvat soli.

Zanimljivost: Brokula nije bila poznata u SAD-u sve do 19. stoljeća, kada su je sa sobom donijeli talijanski doseljenici. Međutim, masovno su se počele koristiti u pripremi hrane tek u drugoj polovici 20. stoljeća.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.