Mnogima su poznati njoki s gorgonzolom, njoki s raguom, čak i njoki s maslacem i mrvicama. No jeste li probali njoke s ukusnim umakom od pileće paštete i nareska?
Kombinacija brokule, pileće paštete i nareska je jednostavno dobra za prste polizat! Probajte i vi gurmanske njoke!
Priprema za 4 osobe
📋 Sastojci:
-
- 1 konzerva Kekec pilećeg nareska
- 100 g Kekec pileće paštete
- 100 g brokule
- 1 mrkva
- 1 mladi luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 dcl vrhnja
- 30 g ribanog parmezana
- 200 g njoka
- nekoliko kapi ulja
- malo papra i soli
🥣 Postupak:
- Prvo pripremite povrće. Narežite brokulu na sitno, mladi luk na kolutiće, mrkvu na sitne kockice, a češnjak nasjeckajte. Zatim izrežite Kekec pileći narezak na male kockice.
- Nakon što ste pripremili povrće i narezak, u tavi zagrijte malo ulja.
- U zagrijanu tavu prvo dodajte brokulu, mladi luk i češnjak. Pržite približno 1 minutu.
- Zatim smanjite vatru i u tavu dodajte mrkvu i kockice Kekec pilećeg nareska. Sve zajedno pržite još 2 minute.
- Kada su se svi sastojci lijepo zapržili, u tavu dodajte Kekec pileću paštetu i miješajte dok se lijepo ne poveže s ostalim sastojcima. Zatim dodajte vrhnje, papar i sol. Umak je spreman. Odložite tavu i pripremite njoke.
- Prokuhajte vodu i dodajte 200 g njoka. Kad su njoki kuhani, ocijedite ih ali sačuvajte 1 dcl vode.
- Ponovno zagrijte tavu s umakom na laganoj vatri. Dodajte kuhane njoke i parmezan. Dobro promiješajte i po potrebi dodajte još vode koju ste čuvali da umak ne bude presuh.
Kekec vam želi dobar tek i dan pun nezaboravnih trenutaka!
💙💛
Savjet: Za kraj, njoke možete pripremiti svježe kod kuće jer je njihova priprema vrlo jednostavna. Sve što vam dodatno treba je: krumpir, brašno, jaje i prstohvat soli.
Zanimljivost: Brokula nije bila poznata u SAD-u sve do 19. stoljeća, kada su je sa sobom donijeli talijanski doseljenici. Međutim, masovno su se počele koristiti u pripremi hrane tek u drugoj polovici 20. stoljeća.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.