Volite li klasične sendviče s tunjevinom? Kekec ima pravi recept za vas! Gratiniran kruh à la Kekec koji može biti brzi međuobrok tijekom dana ili ukusno predjelo za posebne prigode.
Sigurno će vam se svidjeti. Provjerite u smočnici imate li već sve sastojke i 1, 2, 3 pripremite gratinirani kruh kao pravi šef.
Za dvije osobe
Vrijeme pripreme: 15 min
📋 Sastojci:
-
- 1 bageta
- 30 g edamec sira
- 30 g parmezana
- 10 g maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 1 grančica timijana
- 300 g tune (iz konzerve)
- 100 g Kekec paštete s tunom
- 1 ljutika
🥣 Postupak:
- Bagetu narežite na tanke fete.
- Naribajte 30 g edamca i 30 g parmezana i ostavite za kasnije.
- U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak i grančicu timijana. Uz neprestano miješanje par minuta popržite začine na maslacu.
- Izvadite iz tave češnjak i začine timijana na tanjur.
- Tavu s maslacem ne maknite s vatre, već u nju stavite jednu ili dvije fete kruha (ovisno o veličini feta i tave) i popecite ih dok ne porumene s obje strane.
- Prepečene fete kruha uredno složite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva.
- Dok čekate da se pećnica zagrije na temperaturu, pripremite nadjev.
- Nasjeckajte ljutiku na sitne komadiće.
- Ocijedite tekućinu iz konzerve tune i stavite sadržaj u odgovarajuću posudu. Zatim dodajte oko 100 g Kekec paštete od tune i nasjeckanu ljutiku.
- Sve sastojke dobro izmiješajte da dobijete nadjev.
- Žlicom ravnomjerno raspodijelite nadjev na prethodno popečene fete kruha složene na pleh za pečenje.
- Na kraju fete kruha s nadjevom pospite s naribanim sirom.
- Stavite pleh s napunjenim fetama u pećnicu na 5 minuta da se sir lijepo otopi.
- Poslužite gratiniran kruh.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Izrežite baguette pod kutom kako bi kriške bile veće.
Zanimljivost: Postoji čak 15 vrsta tuna, ali se u svakodnevnom životu najčešće susreću samo četiri vrste: plavoperajna, skipjačka, bijela i žutoperajna tuna, koja se naziva i ahi. Nije svaka vrsta tune prikladna za sve, neke su prikladnije za sushi, a druge za konzerviranje.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.