Gratinirani kruh à la Kekec

Gratinirani kruh à la Kekec 2048 1366 Antonela Kočevar

Volite li klasične sendviče s tunjevinom? Kekec ima pravi recept za vas! Gratiniran kruh à la Kekec koji može biti brzi međuobrok tijekom dana ili ukusno predjelo za posebne prigode.

Sigurno će vam se svidjeti. Provjerite u smočnici imate li već sve sastojke i 1, 2, 3 pripremite gratinirani kruh kao pravi šef.

Za dvije osobe

Vrijeme pripreme: 15 min

📋 Sastojci:
    • 1 bageta
    • 30 g edamec sira
    • 30 g parmezana
    • 10 g maslaca
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 grančica timijana
    • 300 g tune (iz konzerve)
    • 100 g Kekec paštete s tunom
    • 1 ljutika
gratinirani_kruh
🥣 Postupak:
  1. Bagetu narežite na tanke fete.
  2. Naribajte 30 g edamca i 30 g parmezana i ostavite za kasnije.
  3. U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak i grančicu timijana. Uz neprestano miješanje par minuta popržite začine na maslacu.
  4. Izvadite iz tave češnjak i začine timijana na tanjur.
  5. Tavu s maslacem ne maknite s vatre, već u nju stavite jednu ili dvije fete kruha (ovisno o veličini feta i tave) i popecite ih dok ne porumene s obje strane.
  6. Prepečene fete kruha uredno složite na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva.
  7. Dok čekate da se pećnica zagrije na temperaturu, pripremite nadjev.
  8. Nasjeckajte ljutiku na sitne komadiće.
  9. Ocijedite tekućinu iz konzerve tune i stavite sadržaj u odgovarajuću posudu. Zatim dodajte oko 100 g Kekec paštete od tune i nasjeckanu ljutiku.
  10. Sve sastojke dobro izmiješajte da dobijete nadjev.
  11. Žlicom ravnomjerno raspodijelite nadjev na prethodno popečene fete kruha složene na pleh za pečenje.
  12. Na kraju fete kruha s nadjevom pospite s naribanim sirom.
  13. Stavite pleh s napunjenim fetama u pećnicu na 5 minuta da se sir lijepo otopi.
  14. Poslužite gratiniran kruh.

Kekec vam želi dobar tek!

💙💛

Savjet: Izrežite baguette pod kutom kako bi kriške bile veće.

Zanimljivost: Postoji čak 15 vrsta tuna, ali se u svakodnevnom životu najčešće susreću samo četiri vrste: plavoperajna, skipjačka, bijela i žutoperajna tuna, koja se naziva i ahi. Nije svaka vrsta tune prikladna za sve, neke su prikladnije za sushi, a druge za konzerviranje.

Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.