Filmska večera s prijateljima? Rođendanska zabava? Piknik ili druženje uz društvene igre? Pogledajte što možete pripremiti za jelo i ne samo to, ako vam je potreba tema za “vruću” raspravu, možete je pronaći u zanimljivostima na kraju recepta.
Sastojci za: 4 osobe
📋 Sastojci:
- 400 g goveđeg gulaša Kekec,
- 100 g tortilja čipsa,
- 400 g crvenog graha iz konzerve,
- 200 g kiselog vrhnja,
- 50 gr mladog kukuruza
- 50 g rajčice
- sol,
- papar,
- mljeveni korijander,
- peršin,
- kim,
- origano.

🥣 Postupak:
- Gotov gulaš izlijte u kozicu i dodate ocijeđeni grah.
- Zajedno reducirajte na laganoj vatri da nestane tekućine i jelo bude gušće.
- Začinite po želji.
- Kiselo vrhnje začinite sa solju, paprom i korijanderom.
- Pripremljeni Chili con KEKEC poslužite na tanjuru, dodajte začinjeno kiselo vrhnje i nasjeckani peršin.
- Uz Chili con KEKEC ponudite tortilja čips.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Ako se chili con carne ne zgusne dovoljno, možete ga posuti s malo brašna. Ali dobro pazite da se poslije ne zgusne previše.
Zanimljivost:Još uvijek se raspravlja o podrijetlu ovog jela, jer Meksikanci tvrde da je teksaško jelo i odbacuju tvrdnje da potječe iz Meksika, dok se u SAD-u chili con carne smatra meksičkim jelom. Što mislite? Je li chili con carne meksički ili američki?
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.