Obogatite svoj burrito dodatnim proteinima za bogatiji okus! Kako? Jednostavno, s Kekec mesnim nareskom.
Pravi recept za one dane kada ste ograničeni s vremenom, a ipak biste htjeli pojesti nešto ukusno i zasitno. Uzmite Kekec mesni narezak, paštetu i ostale sastojke u svojoj smočnici i pripremite sočan i topao burrito u samo 15 minuta.
Za jednu osobu
Vrijeme pripreme: 15 min
📋 Sastojci:
-
- 1 mladi luk
- 1 crvena paprika
- 3 lista bilo koje salate
- 3 jaja
- 1 tortilja
- 50 g Kekec paštete sa šunkom
- Kekec narezak
🥣 Postupak:
- Mladi luk prvo narežite na kolutiće. Papriku i zelenu salatu na dugačke trakice, a Kekec mesni narezak narežite na tanke ploške.
- U tavi zagrijte ulje i na njega stavite ploške Kekec mesnog nareska. Popecite ga s obje strane.
- Popečeni mesni narezak izvadite iz tave stavite ga na tanjur. U tavu dodajte malo ulja i pričekajte da se zagrije, zatim popržite mladi luk.
- Na poprženi mladi luk dodajte Kekec paštetu. Sve zajedno pržite dok se pašteta dobro ne sjedini s lukom.
- Zatim dodajte jaja i pržite ih s ostalim sastojcima u tavi.
- Na podlogu stavite tortilju i lijepo složite narezano povrće, pečeni mesni narezak i jaja s paštetom od šunke i mladog luka.
- Tortilju čvrsto zamotajte tako da prvo preklopite lijevi i desni rub prema sredini pa pažljivo podignete rub najbliži vama i čvrsto zamotate do kraja.
- Čvrsto zamotanu tortilju ispecite u tosteru ili tavi bez ulja.
Topli burrito prerežite dijagonalno po sredini i servirajte.
Kekec vam želi dobar tek!
💙💛
Savjet: Paštetu sa šunkom i mesni narezak možete zamijeniti s bilo kojim drugim okusom koji vam najviše odgovara.
Zanimljivost: Burrito je španjolska riječ, deminutiv od riječi “burro”, što znači “magarac”. Dakle, burrito znači “magarac”. Priča se da je jelo tako nazvano jer se u tortilju zamota mnogo različitih sastojaka i podsjeća na velike terete koje su magarci nosili na leđima.
Pratite Kekeca na Facebooku i Instagramu.