Ovaj recept donosi savršenu harmoniju okusa – bogata prosena kaša, sočna svinjetina i nježni začini upotpunjeni kapljicom bijelog vina stvaraju jelo kojem je teško odoljeti. Pečeno u svinjskoj mrežici, ovo jelo poprima neodoljivu hrskavost izvana i sočnost iznutra.💫
Sastojci
- 300 g kuhane prosene kaše
- 2x TA PRAVA KEKEC (50 g)
- 200 g kuhane svinjetine
- 60 g mljevenog mesa
- Svinjska mreža
- Sol, papar, kumin, cimet
- Bijelo vino
Priprema
- U zdjeli dobro izmiješajte kuhanu prosenu kašu, kuhanu ili pečenu svinjetinu te TA PRAVA KEKEC.
- Smjesu začinite solju, paprom, kuminom i cimetom te dodajte malo pekmeza za blagu slatkastu notu.
- Sve zalijte bijelim vinom i još jednom dobro promiješajte kako bi se sastojci proželi.
- Dobivenu smjesu pažljivo zamotajte u svinjsku mrežicu i stavite u posudu za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C dok jelo ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju, otprilike 15-20 minuta.
Način posluživanja
Ova zapečena prosena pita savršeno se slaže s laganom sezonskom salatom ili kiselim povrćem. Poslužite je toplo i uživajte u jedinstvenom spoju okusa i tekstura!
Dodatni savjet
Za još intenzivniji okus, svinjsku mrežicu prije pečenja možete premazati mješavinom meda i senfa. Također, dodavanje malo nasjeckanog svježeg začinskog bilja poput peršina ili majčine dušice može obogatiti aromu jela.