Prezvuršt, poznat i kao tlačenica, klasično je jelo koje se u ovom receptu pretvara u pravu gurmansku deliciju. Spoj sočnog mesa, kiselkastog luka i kremaste pjene od žumanjaka donosi nevjerojatnu harmoniju okusa, dok bučino ulje u prahu i sušeni žumanjak dodaju modernu notu ovom tradicionalnom specijalitetu.💫
Sastojci
- 2x 145 g Kekec mesni narezak
- Ukiseljeni crveni luk
- Bučino ulje u prahu
- 1 sušeni žumanjak
- Pjena od žumanjaka
Priprema 
- Meso narežite na jednake kockice i pažljivo posložite na tanjur.
- Ukrasite ukiseljenim crvenim lukom koji će dodati osvježavajuću kiselkastu notu.
- Pospite tanjur bučinim uljem u prahu za dodatni orašasti okus.
- Naribajte sušeni žumanjak preko jela kako biste dodali bogatstvo okusa i vizualni kontrast.
- Na kraju dodajte pjenastu kremu od žumanjaka kako biste zaokružili okus i podigli jelo na višu razinu.
Način posluživanja
Prezvuršt je najbolje poslužiti hladan, uz krišku svježeg domaćeg kruha. Može se dodatno obogatiti kapljicom bučinog ulja ili svježim začinskim biljem poput vlasca ili peršina.
Dodatni savjet
Za još intenzivniji okus, sušeni žumanjak možete prethodno naribati i ostaviti da se blago otopi na mesu prije posluživanja. Ako želite dodatnu teksturalnu zanimljivost, poslužite uz hrskave prepečene krušne kockice.