Ove mesne kuglice kombiniraju bogat okus mesnog nareska, aromatične začine i hrskavu teksturu za savršen zalogaj. Idealan su izbor za ljubitelje tradicionalnih mesnih jela, a najbolje se slažu uz krumpir salatu ili ukiseljeni krumpir.💫
Sastojci
- 2x MESNI NAREZAK KEKEC
- Sol
- 100 g mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- Mažuran
- Biber
- 300 g starog bijelog kruha
- Mlijeko
- 2 jaja
- Svinjska mast
Priprema
- Meso sitno nasjeckajte.
- Naribajte luk i dodajte ga nasjeckanom mesnom narezu.
- Dodajte mažuran i biber te dobro promiješajte.
- Stari kruh narežite na kockice i prelijte kipućim mlijekom, ostavite da omekša.
- Kada se smjesa ohladi, dodajte jaja i sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
- Od smjese oblikujte kuglice i omotajte ih svinjskom mašću.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 45 minuta, dok kuglice ne poprime zlatno-smeđu boju.
Način posluživanja
Mesne kuglice najbolje se slažu s krumpir salatom ili ukiseljenim krumpirom. Možete ih poslužiti i uz svježu sezonsku salatu za laganiji obrok.
Dodatni savjet
Za dodatnu aromu, u smjesu možete dodati nasjeckani svježi peršin ili češnjak. Ako želite hrskaviju koricu, kuglice možete lagano premazati maslacem prije pečenja.