Začinjene mesne kuglice

Začinjene mesne kuglice 653 408 Antonela Kočevar

Ove mesne kuglice kombiniraju bogat okus mesnog nareska, aromatične začine i hrskavu teksturu za savršen zalogaj. Idealan su izbor za ljubitelje tradicionalnih mesnih jela, a najbolje se slažu uz krumpir salatu ili ukiseljeni krumpir.💫

Sastojci
  • 2x MESNI NAREZAK KEKEC
  • Sol
  • 100 g mljevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • Mažuran
  • Biber
  • 300 g starog bijelog kruha
  • Mlijeko
  • 2 jaja
  • Svinjska mast
Priprema
  1. Meso sitno nasjeckajte.
  2. Naribajte luk i dodajte ga nasjeckanom mesnom narezu.
  3. Dodajte mažuran i biber te dobro promiješajte.
  4. Stari kruh narežite na kockice i prelijte kipućim mlijekom, ostavite da omekša.
  5. Kada se smjesa ohladi, dodajte jaja i sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
  6. Od smjese oblikujte kuglice i omotajte ih svinjskom mašću.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 45 minuta, dok kuglice ne poprime zlatno-smeđu boju.
Način posluživanja

Mesne kuglice najbolje se slažu s krumpir salatom ili ukiseljenim krumpirom. Možete ih poslužiti i uz svježu sezonsku salatu za laganiji obrok.

Dodatni savjet

Za dodatnu aromu, u smjesu možete dodati nasjeckani svježi peršin ili češnjak. Ako želite hrskaviju koricu, kuglice možete lagano premazati maslacem prije pečenja.