Lovački njoki predstavljaju savršenu kombinaciju jednostavnih sastojaka i dubokih aroma. Ovi rustikalni njoki, pripremljeni od starog kruha, pilećeg nareska i aromatičnih začina, donose toplinu domaće kuhinje u svakom zalogaju. Kuhani u pilećoj juhi, postaju savršen prilog ili glavno jelo za sve ljubitelje tradicionalnih okusa.💫
Sastojci
- 200 g starog kruha, izmrvljeni
- 100 g Kekec pileći narezak
- 50 g Pileća pašteta Kekec
- 50 g ribanog parmezana
- 1 glavica luka, sitno nasjeckana
- 3 jaja
- 50 g grožđica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 vezica svježeg peršina, sitno nasjeckana
- Sol i papar po ukusu
- Pileća juha (za kuhanje njoka)
Priprema
- U zdjeli pomiješajte izmrvljeni kruh, parmezan, pileću paštetu, pileći narezak, jaja i grožđice.
- Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast, zatim dodajte nasjeckani peršin i kratko promiješajte.
- Poprženi luk i peršin dodajte u smjesu s kruhom i mesom.
- Postepeno dodajte malo pileće juhe kako biste dobili kompaktnu masu.
- Začinite solju i paprom po ukusu te dobro promiješajte.
- Od dobivene smjese oblikujte okruglice veličine oraha.
- Okruglice lagano spustite u kipuću pileću juhu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu, što traje otprilike 10 minuta.
Način posluživanja
Lovački njoki odlično se slažu uz bogata mesna variva, gulaše ili jednostavno prelivene s malo maslaca i dodatnim parmezanom. Možete ih poslužiti i kao zasebno jelo uz zdjelu tople pileće juhe.
Dodatni savjet
Za dodatnu aromu, u smjesu možete dodati malo naribanog muškatnog oraščića ili sušene majčine dušice. Ako želite još hrskaviju verziju, kuhane njoke možete kratko prepeći na tavi s maslacem.