Lovački njoki

Lovački njoki 653 408 Antonela Kočevar

Lovački njoki predstavljaju savršenu kombinaciju jednostavnih sastojaka i dubokih aroma. Ovi rustikalni njoki, pripremljeni od starog kruha, pilećeg nareska i aromatičnih začina, donose toplinu domaće kuhinje u svakom zalogaju. Kuhani u pilećoj juhi, postaju savršen prilog ili glavno jelo za sve ljubitelje tradicionalnih okusa.💫

Sastojci
  • 200 g starog kruha, izmrvljeni
  • 100 g Kekec pileći narezak
  • 50 g Pileća pašteta Kekec
  • 50 g ribanog parmezana
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 3 jaja
  • 50 g grožđica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica svježeg peršina, sitno nasjeckana
  • Sol i papar po ukusu
  • Pileća juha (za kuhanje njoka)
Priprema
  1. U zdjeli pomiješajte izmrvljeni kruh, parmezan, pileću paštetu, pileći narezak, jaja i grožđice.
  2. Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast, zatim dodajte nasjeckani peršin i kratko promiješajte.
  3. Poprženi luk i peršin dodajte u smjesu s kruhom i mesom.
  4. Postepeno dodajte malo pileće juhe kako biste dobili kompaktnu masu.
  5. Začinite solju i paprom po ukusu te dobro promiješajte.
  6. Od dobivene smjese oblikujte okruglice veličine oraha.
  7. Okruglice lagano spustite u kipuću pileću juhu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu, što traje otprilike 10 minuta.
Način posluživanja

Lovački njoki odlično se slažu uz bogata mesna variva, gulaše ili jednostavno prelivene s malo maslaca i dodatnim parmezanom. Možete ih poslužiti i kao zasebno jelo uz zdjelu tople pileće juhe.

Dodatni savjet

Za dodatnu aromu, u smjesu možete dodati malo naribanog muškatnog oraščića ili sušene majčine dušice. Ako želite još hrskaviju verziju, kuhane njoke možete kratko prepeći na tavi s maslacem.