Gulaš s palentom

Gulaš s palentom 653 408 Antonela Kočevar

Gulaš s palentom jedno je od onih jela koje podsjeća na domaću kuhinju, ali uz malu modernu prilagodbu postaje prava gastronomska poslastica. Kremasta palenta s dodatkom vrhnja savršeno nadopunjuje bogatstvo Kekec gulaša.💫

Sastojci
  • 2 x 400 g Kekec gulaša
  • 1 kriška limuna
  • 1 grančica mažurana
  • 3 žlice maslaca
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 500 g mlijeka
  • 200 g slatkog vrhnja
  • Voda
  • Sol
Priprema

Gulaš

  1. Kekec gulaš izlijte u posudu i dodajte krišku limuna, grančicu mažurana i malo vode.
  2. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta dok se svi okusi ne prožmu.
  3. Na kraju dodajte žlicu maslaca kako biste jelu dali dodatnu kremoznost.

Palenta

  1. U lonac ulijte vodu, mlijeko, vrhnje i maslac, te posolite po ukusu.
  2. Kada se maslac otopi i tekućina proključa, postupno dodajte kukuruznu krupicu uz neprestano miješanje pjenjačom.
  3. Kuhajte uz miješanje 3-5 minuta dok ne dobijete kremastu konzistenciju.
Način posluživanja

Na tanjur prvo stavite sloj tople, kremaste palente, a zatim prelijte Kekec gulašem. Po želji možete dodati svježe začinsko bilje poput peršina ili timijana za dodatnu aromu.

Dodatni savjet

Za bogatiji okus, palentu možete pripremiti s temeljcem umjesto vode ili dodati malo ribanog parmezana pri kraju kuhanja.