Domaća hrskava pogača

Domaća hrskava pogača 653 408 Antonela Kočevar

Ova pogača spaja jednostavne sastojke i tradicionalnu pripremu kako bi nastao neodoljivo mekan i hrskav kruh. Idealna je uz variva, gulaše ili kao samostalna delicija s malo kiselog vrhnja.💫

Sastojci
  • 500 g brašna
  • 42 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • Voda (po potrebi)
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • Sol
  • KEKEC JUNIOR
  • Kiselo vrhnje
Priprema
  1. Pripremite kvasac tako da ga pomiješate s malo mlakog mlijeka i šećera te ostavite da se aktivira.
  2. U zdjeli zamijesite tijesto od brašna, kvasca, malo ulja i vode po potrebi.
  3. Oblikujte tijesto rukama u okrugli oblik i ostavite da se diže.
  4. Kada tijesto naraste, pospite ga KEKEC JUNIOROM i prelijte kiselim vrhnjem.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe i hrskavo.
Način posluživanja

Domaća pogača savršena je uz tople juhe, variva ili kao prilog mesnim jelima. Možete je poslužiti i uz sirne namaze ili jednostavno uživati u njenom bogatom okusu dok je još topla.

Dodatni savjet

Za još hrskaviju koricu, prije pečenja tijesto lagano premažite maslinovim uljem i pospite krupnom soli. Ako volite aromatičniji okus, dodajte malo svježeg ružmarina ili majčine dušice.