Ova pogača spaja jednostavne sastojke i tradicionalnu pripremu kako bi nastao neodoljivo mekan i hrskav kruh. Idealna je uz variva, gulaše ili kao samostalna delicija s malo kiselog vrhnja.💫
Sastojci
- 500 g brašna
- 42 g svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- Voda (po potrebi)
- 0,5 dcl mlijeka
- 2 žlice ulja
- Sol
- KEKEC JUNIOR
- Kiselo vrhnje
Priprema
- Pripremite kvasac tako da ga pomiješate s malo mlakog mlijeka i šećera te ostavite da se aktivira.
- U zdjeli zamijesite tijesto od brašna, kvasca, malo ulja i vode po potrebi.
- Oblikujte tijesto rukama u okrugli oblik i ostavite da se diže.
- Kada tijesto naraste, pospite ga KEKEC JUNIOROM i prelijte kiselim vrhnjem.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe i hrskavo.
Način posluživanja
Domaća pogača savršena je uz tople juhe, variva ili kao prilog mesnim jelima. Možete je poslužiti i uz sirne namaze ili jednostavno uživati u njenom bogatom okusu dok je još topla.
Dodatni savjet
Za još hrskaviju koricu, prije pečenja tijesto lagano premažite maslinovim uljem i pospite krupnom soli. Ako volite aromatičniji okus, dodajte malo svježeg ružmarina ili majčine dušice.