BLOŠKA TROJKA je jedinstveno jelo koje objedinjuje jednostavne, ali moćne sastojke iz prirode. Kombinacija krumpira, graha i GOVEĐEG NAREZKA stvara rustikalni obrok koji grije i tijelo i dušu. Ovaj recept odražava duh planinskog kraja, a njegova puna aroma i bogatstvo okusa oduševit će svakog ljubitelja domaće kuhinje.💫
Sastojci
- Krumpir (po želji)
- 150 g kuhanog graha
- 1 korabica
- 2x GOVEĐI NAREZAK KEKEC
- 1 mrkva
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk
- 1 lovorov list
- Prstohvat kumina
- Sol i papar (po ukusu)
- 1 žlica masti
- 50 g čvaraka
Priprema
- Krumpir ogulite i narežite na manje komade. Korabicu narežite na ploške.
- U velikom loncu kuhajte krumpir i korabicu dok ne omekšaju.
- Dodajte nasjeckanu mrkvu, peršin, protisnuti češnjak, luk narezan na sitne kockice te lovorov list i kumin. Začinite solju i paprom.
- Umiješajte prethodno skuhani grah i narezani GOVEĐI NAREZAK KEKEC.
- Na tavi zagrijte mast i kratko prepržite čvarke.
- Dobro promiješajte sve sastojke u loncu i prelijte ih otopljenom mašću s čvarcima.
Način posluživanja
BLOŠKA TROJKA najbolje se poslužuje topla, uz domaći kruh ili pogaču. Ovaj rustikalni specijalitet savršen je za hladne dane, donoseći na stol okuse koji su proizašli iz tradicije i ljubavi prema domaćoj kuhinji.
Dodatni savjet
Za dodatnu aromu, možete posuti jelo svježim vlascem ili kapnuti malo bučinog ulja prije posluživanja. Ako volite pikantniji okus, dodajte prstohvat čili pahuljica.