Bloška trojka

Bloška trojka 653 408 Antonela Kočevar

BLOŠKA TROJKA je jedinstveno jelo koje objedinjuje jednostavne, ali moćne sastojke iz prirode. Kombinacija krumpira, graha i GOVEĐEG NAREZKA stvara rustikalni obrok koji grije i tijelo i dušu. Ovaj recept odražava duh planinskog kraja, a njegova puna aroma i bogatstvo okusa oduševit će svakog ljubitelja domaće kuhinje.💫

Sastojci
  • Krumpir (po želji)
  • 150 g kuhanog graha
  • 1 korabica
  • 2x GOVEĐI NAREZAK KEKEC
  • 1 mrkva
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 lovorov list
  • Prstohvat kumina
  • Sol i papar (po ukusu)
  • 1 žlica masti
  • 50 g čvaraka
Priprema
  1. Krumpir ogulite i narežite na manje komade. Korabicu narežite na ploške.
  2. U velikom loncu kuhajte krumpir i korabicu dok ne omekšaju.
  3. Dodajte nasjeckanu mrkvu, peršin, protisnuti češnjak, luk narezan na sitne kockice te lovorov list i kumin. Začinite solju i paprom.
  4. Umiješajte prethodno skuhani grah i narezani GOVEĐI NAREZAK KEKEC.
  5. Na tavi zagrijte mast i kratko prepržite čvarke.
  6. Dobro promiješajte sve sastojke u loncu i prelijte ih otopljenom mašću s čvarcima.
Način posluživanja

BLOŠKA TROJKA najbolje se poslužuje topla, uz domaći kruh ili pogaču. Ovaj rustikalni specijalitet savršen je za hladne dane, donoseći na stol okuse koji su proizašli iz tradicije i ljubavi prema domaćoj kuhinji.

Dodatni savjet

Za dodatnu aromu, možete posuti jelo svježim vlascem ili kapnuti malo bučinog ulja prije posluživanja. Ako volite pikantniji okus, dodajte prstohvat čili pahuljica.